letölthető levelünk

Tisztelt Pedagógusok! Kedves Kollégák!

Itt arról olvashatnak, miért érdemes ellátogatni hozzánk diákokkal - vagy nélkülük -, milyen más közösségi találkozókra van lehetőség színházi bázisunkon, milyen kedvezményeket vehetnek igénybe diákok és tanáraik, s hogyan tudnánk szorosabbra fűzni a kapcsolatot iskolákkal, pedagógusokkal.

A Fészek Színház mindig is fontosnak tartotta a kapcsolattartást a kamasz korosztállyal - ami nem véletlen, hiszen az alapítók kétévtizedes diákszínházas múlttal indították el 2008-ban a független Fészek Színházat.

Valamennyi előadásunk segíthet a felnőtté váló generáció megszólításában, sőt, vannak kifejezetten kamaszokhoz/ról/nak szóló darabjaink! Így kiapadhatatlan élményforrásként adunk teret a diákoknak, s a diákokkal foglalkozó pedagógusoknak.

Egy tanárnak miért "éri meg" felvenni a kapcsolatot velünk?

Először is a közeg miatt. Színházi bázisunk remek terep nyílt, őszinte beszélgetésekhez, a korosztályt nagyon komolyan érintő témák boncolgatásához, amihez bőséges alapanyagot nyújtanak előadásaink, és segítséget szakembereink: minden előadás után szervezett, vagy spontán beszélgetést indítunk a darab - vagy a nézőkből előkívánkozó kérdések-válaszok - által felvetett témákból, amelyek a komoly vitáktól egészen a mélyelemző, emberi beszélgetésekig, bármit előhozhatnak az alkotók és nézők közös diskurzusából. (Ezek a beszélgetések mindig ingyenesek, az előadások részei, s jó vendéglátóként mindig kedveskedünk valamivel hozzánk ellátogató érdeklődőknek!)

A mai Magyarországon kihagyhatatlan hátráltató a pénz. Tudván ezt, egy olyan kedvezmény rendszert alakítottunk ki, ami nem terheli meg a szülők, iskolák pénztárcáját, így az is eljuthat színházba, akinek erre kevesebb lehetősége lenne. Sőt, csoportokkal érkező pedagógusok szíves figyelmébe ajánljuk közönségszervezői jutalékrendszerünket: minden jegy és bérlet után 10% szervezői jutalékot adunk! (Felnőttjegyeknél ez 20%, azaz 500 Ft jegyenként!)

A SZÍNHÁZ maga, mint műfaj, elengedhetetlen része a kulturált ember életének. Ám megismerni, megszokni, megszeretni nem egyszerű egy tizenévesnek. Előadásaink kortárs drámák, a ma nyelvén szólnak, így könnyebben találnak utat a falak mögött megbúvó fiatalokhoz.

S a színházon kívül is rengeteg közös projektben számítunk diákok, s tanáraik együttműködésére: lehetőség van közösségiszolgálatra nálunk, az idei évadban induló diákcsoportunkba is várjuk a jelentkezőket, s alkalmanként a társművészetekkel is kacérkodunk, amelyek szervezéséhez mindig szívesen vesszük partnerek jelentkezését.

Látogassanak el hozzánk, ismerjék meg színházunkat!
Köszönjük.