H Í R E I N K


2018. SZEPTEMBERÉBEN ÚJ FÜGGETLEN SZÍNHÁZ NYÍLIK

FÉM ARTS & CAFÉ

néven a belvárosban (Váci utca 40.), ahol is a Fészek Színház alkotói folytatják művészi és közösségi koncepciójuk megvalósítását.


SZEPTEMBER 21-ÉN MEGJELENIK A

LÍRA+DRÁMA

c. verseskötet! Olyan versekkel, melyeket színházunk szerzői (Cziczó Attila és Miklós Máté) válogattak színjátékszövegeikből.


1000SZÍN CÍMMEL

INRETAKTÍV IFJÚSÁGI ELŐADÁS

várja szeptembertől decemberig az érdeklődő középiskolásokat. (Csak csoportoknak!)


A FÉSZEK SZÍNHÁZ BEZÁRT

ÁM A FÉSZEK SZÍNHÁZ KULTURÁLIS EGYESÜLET

visszatér a gyökereihez, s újra közösségi, színháznevelési, ifjúsági programokkal várja az érdeklődőket a jövőben.


IDÉN IS

BÚCSÚZTASSÁK VELÜNK AZ ÉVET!

Már foglahatóak a jegyek évbúcsúztató jótékonysági bálunkra.
(Támogatójegy vásárlás november 15-től.)


5. ALKALOMMAL!

FÉSZEK SZÍNHÁZ ÉJSZAKÁJA!

Március 25-én este 6-tól hajnalig ismét éjszakázunk. Három előadás, koncert, éjszakai fészekmozi, ingyen kávé, találkozás az alkotókkal, kötetlen beszélgetések és jóhangulat várja az érdeklődőket. (Online jegyár: 1500 Ft)


ÉDES DEZSŐ!

SZAKMAI ELŐADÁS!

Nagy szeretettel várjuk a színházi szakma képviselőit 2017. január 25-én este 7 órakor ÉDES DEZSŐ! c. előadásunk szakmai bemutatójára, majd az előadást követő fogadásra és szakmai beszélgetésre. (Kritikusjegy ára: 1000 Ft)


FELHÍVÁS

COLOR HOUSE FEST

A Fészek Színház Kulturális Egyesület meghirdeti a Color House Fest Színházi Találkozót 2017. január 21-én, Budapesten, A Fészek Színházban.
A fesztiválra hazai és határokon túli magyar nyelvű, felnőtt, amatőr/független/alternatív társulatok jelentkezését várjuk.
Nevezhető bármilyen stílusú és műfajú SZÍNHÁZI produkció, amelynek nettó időtartama nem haladja meg a 60 percet, s a szereplők létszáma max. 3 fő. (Egy- és kétszereplős előadásokat is várunk! Zenés-, verses-, szerkesztett-, pódiumelőadásokat nem tudunk fogadni.)
A találkozóra 5-7 csoport meghívását tervezzük.
Az előadásokat Jendrics Anikó és Barabás Tamás moderálásával egy háromtagú „zsűri” értékeli. (A produkciókat nem minősítjük, nem lesz rangsorolás és díjazás, az előadások értékelése egy oda-vissza alapon működő, mindenki számára nyitott beszélgetést jelent!)
A jelentkezés menete: e-mailben kérjük jelezni a társulat nevét, az előadás címét és stáblistáját, az előadás hosszát, s a technikai igényeket.
(A vendégül látott társulatoknak tiszteletdíjat nem tudunk fizetni. Egy vacsorával vendégelünk meg mindenkit, a távolabbról érkezők szállását a színházban oldjuk meg, az utazási költségeket lehetőségeinkhez mérten megtérítjük.)
További információ és jelentkezés:
feszekszinhaz@gmail.com
+36 30 4057970 (Cziczó Attila)
Jelentkezési határidő: 2017. január 8., éjfél.


DECEMBER 6-án

MINDEN JEGY 1206 FT

online jegyáruházunkban! Csak néhány kattintás, s rengeteg jegyet lehet előre megvásárolni - kedvezményesen - január végéig. Hm?


ELKEZDŐDÖTT!

2016/2017

Édes Dezső! c. színjátékunk próbáival elindult a 2016/2017-es évadunk. Szeptemberben a felújító próbákon is túllendülünk, s újra várjuk az érdeklődő, bennünket kedvelő nézőket. Nyáron megint csak gyarapodtunk. Elkészült új öltözőnk, s a felhalmozódott ajándék könyveket rendszerezve, egy minikönyvtárral lettünk gazdagabbak. Gárdonyi bázisunk is alakul, jövő nyáron megújulva várja a társulatot, s vendégeinket. Keveset pihantünk, s jövő nyárig sem fogunk ennél többet lazsálni. Színpadra fel! (Bérleteink már vásárolhatók!)


KÖZÖ(N)SSÉGI

TÁMOGATÁS

Közösségi támogatásból szeretnénk kiegészíteni a jövő évadunk költségvetését 462ezer forinttal. Aki teheti, támogasson bennünket!
Ennyi támogatás érkezett:
97.800 Ft


ÚTMUTATÓ

BÖNGÉSZÉSHEZ

Lassan vége az évadnak, idén is mindenből több jutott - rosszból is, sajnos, de jóból a legtöbb! -, jön a nyár, amikor a színház pihen, de mi dolgozunk ezerrel, mert érkezik a 2016/2017-es évad! Hogy addig se legyen unalmas, segítünk eligazodni honlapunk rejtett bugyraiban!
Előadásainkról minden információt a Repertoár menüben találhat meg a kedves olvasó. Ám ha valami régebbi érdekelni, könnyen tovább léphet, mert az oldalon, egy kicsit lentebb tekerve, megtalálható az
Archívum felirat, ami a múltba vezet: előadások, képek, videók(!), s minden más érdekesség. (S ugyanígy megtalálható jelen+múlt a többi menüben: Galéria, Társulat, Sajtó, Egyesület!) Aktuális jegy- és bérletárainkról, kedvezményeinkről a Jegy+Info menü mutat utat.
Hogy könnyebb legyen részletesen keresgélni aloldalink között, az
Impresszumban mindent részleteztünk. Jó böngészést!


A SZÍNHÁZI VILÁGNAPON

CZICZÓ ATTILA: HAPPY NEW YORK

című ponyvaregényét mutatjuk be egy felolvasó színház keretein belül. (És ősszel érkezik a regényből színpadra adaptált előadásunk!)


A FÉSZEK SZÍNHÁZ

TAVASZI AJÁNLATA

Március 30-án tartjuk GÉM c. felnőttmesénk bemutatóját, április 2-án pedig búcsúzunk Gabriellától és a tizennégy...-tól. Április 11-én verseket mondunk fészkesen, aztán fesztiválozunk néhányat, és jöhet a nyár! (Az évad utolsó előadásai: Gabriella tizennégyszer - április 2., Weekend - április 7., Gém - április 27., Iza és Krisztián - május 11., Jonatán - június 8.)


MÁR LEHET JELENTKEZNI

NYÁRI TÁBORAINKBA!

Cziczó Attila vezetésével bentlakásos drámatáborokat hirdetünk általános- és középiskolásoknak Gárdonyban, valamint napközis filmes tábort - Budapesten - általános iskolásoknak.


MŰSORVÁLTOZÁS!

JANUÁR 30-ÁN A WEEKEND

c. előadásunk elmarad, helyette január 28-án nézhető meg! A megváltott jegyek visszaválthatóak, vagy a január 28-ai előadásra érvényesek. Elnézésüket kérjük a kellemetlenségekért!


ÚJ TAGGAL BŐVÜLT TÁRSULATUNK

MÁNDY ZSÓFIA

személyében. Weekend c. előadásunkba meghívott vendégként érkezett hozzánk, s annyira megkedveltük egymást, hogy úgy döntöttünk, egy csapatban folytatjuk tovább. Isten hozott, Zsófi!


KELLEMES ÜNNEPEKET ÉS

BOLDOG ÚJÉVET KÍVÁNUNK

minden kedves nézőnknek! Szívmelengető, barátságos, néhol nehéz, de inkább vidám éven vagyunk túl - ismét. Alakul a színházunk, egyre több vendéget köszönthetünk előadásainkon, s ennen nagyon örülünk! Sose legyen vége! - ezt kívánjuk most leginkább. S teszünk is érte, hiszen az ünnepek között sem állunk le: két remek előadással várjuk a Karácsonyt éppen kipihenő, Szilveszterre készülő érdeklődőket!


MÁR FOLYNAK

a Weekend próbái!

Cziczó Attila ezúttal Shakespeare-től indul a mába! Három különleges (nő)szereplővel készít egy izgalmasnak tűnő, véres tragikomédiát. Január elején minden kiderül!


TISZTELT KOLLÉGÁK!

November 10-én Iza és Krisztián

monodrámánk szakmai előadására invitálunk minden kedves érdeklődőt! Az előadás után egy kötetlen beszélgetésre és fészkes vendéglátásra készülünk, melyen szintén számítunk a megjelentekre. Nagyon bízunk benne, hogy találkozhatunk, és meghallgathatjuk a szakma Fészek Színház-barát képviselőit!


MÁR EL IS KEZDŐDTEK

a Callgirl próbái!

Keményffy Tamás író-rendező egy új hangot szólaltat meg színházunkban. Nagyon várjuk! Ti is?


SZEPTEMBERBEN ELINDUL

a Fészek Színház diákszínjátszó csoportja!

2002/2003/2004-es születésű gyerekek (és szüleik!) jelentkezését várjuk a Cziczó Attila vezetésével, évtizedes tapasztalatával, elinduló (ingyenes!) diákcsoportunkba: FÉSZEK SZÍNPAD! Első foglalkozás szeptember 24-én délután 3-kor!

UPDATE! Szülői kérés(ek)re a foglalkozások időpontját áttettük 17.00-18.30-ra!


TERVEINK A JÖVŐ ÉVADRA

2015/2016

Szeptemberben indul évadunk, s egyből 2(+1) bemutatóval nyitunk! A nyarunk jórészét a Csillagkirály legendája c. mese próbáival és díszletépítésével töltjük. A mese kétgenerációsan készül, hiszen lesz egy gyerekeknek, s egy felnőtteknek szóló változata is.
A hónap végén Andai Kati főszereplésével első monodrámánkat mutatjuk be: Iza és Krisztián.
Októberben Keményffy Tamás rendezi a Callgirl című színházi roadmoviet.
Decemberben kezdődnek legújabb shakespeare-i "trhillerünk" próbái, s az év elején már lehet is borzongani a háromszereplős Weekend történésein!
Tavasszal egy ifjúsági előadással köszöntjük a Színházi Világnapot, Miklós Máté rendezésében a GÉM kerül színpadra, majd április végén nekiállunk Happy New York c. szkeccsszínházunk próbáinak, s júniusban, a hűvös színháztermünkben már láthatja is az eredményt közönségünk!
S természetesen repertoáron lévő előadásainkat visszük tovább, így jövőre is látható lesz a Gabriella tizennégyszer, a Halhatatlan, a K.O. [kötelező|olvasmány], s a Jonatán.


OKTÓBER 1-ÉN

LÍRA+DRÁMA

könyvbemutató a Kelet Kávézóban. Mindenkit szeretettel várunk este 6-kor!


BÚCSÚZIK A FÉSZEK SZÍNHÁZ

MÁJUSBAN BEZÁRUNK...

Kilenc év, sok-sok élmény, találkozás, játék, sírás-nevetés. KÖSZÖNJÜK!


IDEI UTOLSÓ BEMUTATÓNK, A

FÉM

közönsége jól érezte magát, a KIMI fiataljai egy olyan előadást hoztak össze Cziczó Attila vezetésével, amelyik megidézte az egykori fészkes diákszínjátszás önfeledt felelősségtudatát, ugyanakkor minden néző elégedetten nézhetett össze: van utánpótlás a színészi pályán (is)!


ÚJABB BEMUTATÓT TARTOTTUNK!

HAPPY NEW YORK

c. kétfelvonásos ponyvaregényünket láthatták a premieren megjelentek. A vidám darab egyúttal szomorkás hangulatot is eredményezett, hiszen ez volt a Fészek Színház utolsó sokszereplős bemutatója, mert - bár decemberben lesz még egy premerünk a KIMI elsőéveseivel, s tavasszal is elkészül egy kamaradrámánk - úgy döntöttünk, hogy tíz év után lezárjuk ezt a korszakot, s elbúcsúztatjuk a Fészek Színházat: 2018. március 24-én játsszuk utolsó előadásunkat a Jemolban. Ám igazából ez nem megszűnés lesz, hiszen az alkotógárda együtt marad, csak valami újat, valami különlegeset, s úgy általában: valami mást jelent majd ez a színház két év múlva. (A nevünk is új lesz, de ez maradjon még titok!) De addig is várunk mindenkit az Orczy útra, mert itt mindig talál mindenki valami különlegest!


BEMUTATTUK

ÉDES DEZSŐ!

c. színjátékunkat. Kosztolányit (újra) megszerette a közönség, ahogyan az alkotók is: nehéz, sokszor idegőrlő volt a próbafolyamat, de örökélmény marad a színészeknek és a stábnak is egyaránt.


TERVEINK A JÖVŐ ÉVADRA

2016/2017

Négy bemutatót tervezünk a következő évadban. Hogy ebből mennyi lesz végül látható, azt még mi sem tudjuk. (Egyre nehezebb tervezni.) Íme! Már nekiálltunk próbál(gat)ni a HAPPY NEW YORK c. ponyvadrámát, amiről annyit lehet tudni, hogy a rendező azonos című ponyvaregényéből készül, elég sok szereplő (Ambrus Asma, Barabás Tamás, Cziczó Attila, Heltai Sára, Horváth Máté, Kása Tímea, Stubnya Béla, Szemán Béla) lesz látható a színpadon, s picit szürreális, picit komor, de nagyobb részt "röhögcséges" előadás várható ősszel. A KIMI-vel kezdődő együttműködésünk első bemutatója színházunk ikonikus előadása, a FÉM c. abszurd dráma újragondolása lesz decemberben. Végre rengeteg fiatal tölti meg ismét a Fészek Színház színpadát, nagyon várjuk az együttműködést! A Jemol, azaz a szűkös, de kedves kisszínházunk tere leginkább a kamaraelőadásoknak kedvez, így a jövő évadban is tervezünk egyet. A címe ÉDES DEZSŐ!, története egy furmányos történelemhamisításba ágyazott, korrajzzal kiegészített, nagyon is emberi dráma a korosodó alkotóról, szerelméről, s Cicáról. A bemutató megvalósítása még több sebből vérzik, de ősszel vagy tavasszal talán látható lesz! Hogy kikkel? Andai Katival, Bezerédi Zoltánnal és Tyroler Tiával. S tervezünk egy jutalomjátékot, nem feledve, honnan is indultunk, egy afféle igazi, őszinte, féktelen "amatőr" előadást színházunk három középkorú színészével: Barabás Tamással, Cziczó Attilával, Magyar Józseffel. Az előadást Jendrics Anikó rendezi, de hogy mit is, azt még senki sem tudja. (De nagyon kutatjuk azt a bizonyos háromszereplős vidámságot!) S természetesen, ahogy már ígértük, az IZA ÉS KRISZTIÁN, a WEEKEND, s a GÉM c. előadások műsoron maradnak a jövő évadban is. Hogy lesz-e mesénk, lesznek-e munkabemutatók, vagy más, alkalmi összeröffenések? Fogalmunk sincs. Ám, hogy valami biztatót is mondjunk, mindent megteszünk, hogy sokkal több "idegen" előadást láthassunk vendégül nálunk. S mindeközben megújul gárdonyi színházi bázisunk, ahol a jövőben új(ra) programokkal készülünk. Hm. Ezekre lehet számítani mifelénk a közeljövőben. Nagyon bízunk benne, hogy most nem esünk a túlvállalás hibájába, s minden tervünk megvalósul! Sajna, egyre inkább úgy tűnik, hogy a lehetőségek, a támogatottságunk hiánya ritkítja a jövendő bemutatóinkat! Az, hogy most négy előadást tervezünk mégis színpadra vinni, nagyon optimistán hangzik: a realitás azt súgja nekünk, hogy be kell állnunk az évadonkénti 1-2 bemutató tervezgetésére. De most még merünk nagyot álmodni, s megcsináljuk! (Ígérjük.) Újévadra fel!


MEGKEZDŐDTEK ÚJ BEMUTATÓNK PRÓBÁI!

G . É . M .

Méregváros lakói mit sem sejtve élik életüket a demokrácia és szabadság illúziójában, mely a hírhedt diktátor, Gém gonosz varázslata. Egy ifjú költő van csak, ki átlát az álnok játékán, s próbálja a buta nép szemét felnyitni lázadó rímeivel. Gém vezér nem hagyhatja romba dönteni nehezen felépített álomvilágát, így egy fejvadász tehetségéhez fordul, hogy kiiktassa a rebellis rímfaragót… Írta és rendezi: Miklós Máté!


C A S T I N G

LÁNYOKNAK!

A Fészek Színház egyfordulós meghallgatást tart közelgő bemutatójának női szerepeire. Elsődlegesen 20-26 éves, lehetőleg gyakorlattal rendelkező színésznőket, színésztanoncokat keresünk az előadáshoz. A meghallgatás időpontja: 2016. február 26. 15.00-20.00 (érkezési sorrendben)
Helyszíne: a Fészek Színház
info: +36 30 405 7970
Előbemutató (felolvasószínház): 2016. március 27.
Bemutató: 2016. november 5.
Próbaidőszak kezdete: 2015. szeptember 19.


C A S T I N G

FIÚKNAK!

Miklós Máté GÉM c. bemutatójába keresünk 2 férfi szereplőt. (20-25 év körülieket.) A meghallgatás időpontja: 2016. január 8., péntek délután/este. [update: pótmeghallgatás január 15-én 14.00-17.00 között!]


ALAKUL

A JÖVŐ ÉVAD!

Idén még két bemutatónk hátravan, ám már most agyalunk derekasan a jövőn, hiszen az idei évad tanulságai arra ösztönöznek bennünket, hogy jobban figyeljünk oda a "lehetőségekre". A 2016/2017-es évadban 3-4 bemutatót tervezünk, ebből kettő Cziczó-rendezés már biztos: az idei évadból átmenekített Happy New York, s egy új ősbemutató, az Édes Dezső! - ami a címéből kideríthetően egy Kosztolányi történet lesz, persze fikció. Terveink szerint Jendrics Anikó és Miklós Máté is rendez "valamit", még gondolkoznak, szervezkednek. Biztosan játsszuk tovább a Jonatán, az Iza és Krisztián, a Weekend, s a GÉM c. előadásokat, s ha mindenkit sikerül le/megszervezni, a Callgirl-t is. De most jön a tavasz, s közeleg két darabtemetés: februárban a K.O. [kötelező|olvasmány], március végén pedig a negyedik évadát teljesítő Gabriella tizennégyszer. Ám lesz meglepetés idén is, hiszen áprilisban végre megint "önfeledtkedünk" egyet: Anikó főszervezésében verseket mondunk. Izgalmas hónapok következnek... Boldog Újévadot Kívánunk!


ÉVVÉGI KULCSSZAVUNK A

T A O !

Mert hogy van ez a társasági adókedvezmény igénybevételére jogosító cuccunk. Olyan cégek kellenek hozzá, akinek lesz befizetendő TAO-ja 2015. évre. Ez elég jó konstrukció, mert két dolgot lehet nyerni vele: van egy kicsi haszon rajta (a támogatás kb. 2,5 %-a), ami nem sok, de a jövő évi társasági adóelőleg viszont jelentősen lecsökken. Aki tud segítni, kérjük, jelentkezzen!


EGY REMEK MESE:

Miki a Mikulásnál

Gyerekcsoportoknak ajánljuk nagy szeretettel: odamegyünk, ha kérik, de hozzánk is jöhetnek a gyerekek! (Információért kattintsanak a szövegre!)


EGYEZTETÉSI PROBLÉMÁK MIATT

Halhatatlan c. drámánk

35 előadás után lekerült a műsorunkról. Sajnáljuk!


DIÁK- ÉS NYUGDÍJASJEGYEIT

már online is megvásárolhatja!

Mert ezt kérték tőlünk az idősebbek, s az ifjabbak... (További kedvezményeinkről a kattintás után olvashatnak.)


ELMARAD

a Csillagkirály legendája!

Sajnos. Majd jövőre?


INDUL AZ ÉVAD

2 szeptemberi bemutatóval

Elindultak a Csillágkirály legendája és az Iza és Krisztián c. előadásaink próbái. Szeptember 19-én a Fészek Színház Éjszakáján lesz látható először a mese felnőtt változata, de előtte délután gyerekek népesítik be színházunkat, hiszen 15.00-kor nekik játsszuk mesénket. S egy héttel később, 26-án pedig Andai Kati mesél színházunk első monodránájának főszereplőjeként. Jegyek és bérletek már megvásárolhatóak minden őszi előadásunkra!


SZABADBÉRLETEINK

már vásárolhatóak

A következő évadra is kiadunk szabadbérleteket, melyek szabadon felhasználható (szabad)jegyek valójában: bármikor, bármennyit, bárkivel! 3, 5, 12 szabadjegyes bérletből lehet választani. Érdemes!


DIÁKCSOPORTOT INDÍTUNK

2002/2003/2004-es születésű gyerekeknek

Cziczó Attila vezetésével, évtizedes tapasztalatával, elindítjuk első saját diákcsoportunkat: FÉSZEK SZÍNPAD!!! Ismerkedési foglalkozás május 22-én, pénteken, 15.00-16.30 között színházunkban! (Kezdés szeptemberben.)


MÉG NÉHÁNY HÉT

s indul a 2015/2016-os évadunk!

Szeptember 26-án az Iza és Krisztián c. monodráma bemutatójával kezdünk, majd jön a Gabriella tizennégyszer, a Halhatatlan, a K.O. [kötelező|olvasmány], s november elején második premierünk, a Callgirl, s az ősz-tél fordulóján a Jonatán! Jegyeket már lehet vásárolni online, vagy személyesen, nem is beszélve a bérleteinkről, melyeknél kedvezményesebb nem nagyon található a városban. (S továbbra is várjuk közönségszervezők jelentkezését, mert megéri!)